Sunday, December 1, 2019

Prajitura cu nuca si miere de albine

Ingrediente

  • Aluat: 400 g. făină
  • 3 linguri miere de albine
  • 6 linguri lapte
  • 1 ou
  • 1/4 pachet unt
  • 1 linguriţă bicarbonat stins.
  • Crema: 200 g. zahăr
  • 5 linguri griş
  • 500 ml. lapte
  • 1 pachet unt
  • esenţă vanilie gem de caise şi nucă tocată pentru ornat.

Mod de preparare

Într-un castron aşezat pe un vas cu aburi se amestecă 1 ou cu 3 linguri miere. Se adaugă treptat cele 6 linguri lapte, untul lichid şi bicarbonatul. Acest amestec se ţine pe aburi 10 minute amestecând continuu. Se adaugă şi făina, se omogenizează iar coca rezultată se împarte în 4 foi care se coc separat pe spatele tăvii. Până se întind foile coca se ţine pe baie de aburi.



500 ml. lapte, 5 linguri griş şi esenţă de vanilie se amestecă până la răcire cu 200g. zahăr şi un pachet de unt.



După ce foile şi crema s-au răcit, se montează prăjitura iar ultima foaie se unge cu gem de caise peste care presărăm nucă tocată.

No comments:

Post a Comment