Ingrediente
- Aluat: 400 g. făină
- 3 linguri miere de albine
- 6 linguri lapte
- 1 ou
- 1/4 pachet unt
- 1 linguriţă bicarbonat stins.
- Crema: 200 g. zahăr
- 5 linguri griş
- 500 ml. lapte
- 1 pachet unt
- esenţă vanilie gem de caise şi nucă tocată pentru ornat.
Mod de preparare
Într-un castron aşezat pe un vas cu aburi se amestecă 1 ou cu 3 linguri miere. Se adaugă treptat cele 6 linguri lapte, untul lichid şi bicarbonatul. Acest amestec se ţine pe aburi 10 minute amestecând continuu. Se adaugă şi făina, se omogenizează iar coca rezultată se împarte în 4 foi care se coc separat pe spatele tăvii. Până se întind foile coca se ţine pe baie de aburi.
500 ml. lapte, 5 linguri griş şi esenţă de vanilie se amestecă până la răcire cu 200g. zahăr şi un pachet de unt.
După ce foile şi crema s-au răcit, se montează prăjitura iar ultima foaie se unge cu gem de caise peste care presărăm nucă tocată.
După ce foile şi crema s-au răcit, se montează prăjitura iar ultima foaie se unge cu gem de caise peste care presărăm nucă tocată.
No comments:
Post a Comment